Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prometna nesreča pri (radeškem) Obrežju; v kombiju kar 33 ilegalcev

Objavljeno: Petek, 16.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
68484039_415739239065281_6009258790178783232_n
V četrtek popoldne so izven naselja Obrežje (občina Radeče) obravnavali prometno nesrečo, v kateri so se poškodovale tri osebe. Prometna nesreča se je zgodila na delu ceste, kjer je promet zaradi zoženja ceste označen s prometnim znakom »Prednost vozil iz nasprotne smeri«.

Pred znakom je pravilno ustavil voznik tovornega vozila in za njim s pravilno varnostno razdaljo tudi 32-letni voznik osebnega vozila. Kot tretji je pripeljal 76-letni voznik osebnega vozila in zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v zadnji del vozila 32-letnega voznika. Le-ta je prisebno in hitro odreagiral in zavil v desno na parkirišče ter tako preprečil, da bi njegovo vozilo trčilo še v tovorno vozilo, ki je stalo pred njim. V trčenju sta se oba voznika lažje poškodovala, huje pa 77-letna sopotnica v vozilu 76-letnega voznika.

Vir: PU Celje

V kombiju kar 33 ilegalcev

Brežiški policisti so v četrtek, 15. 8., na avtocesti za smer Ljubljana nekaj pred sedmo uro ustavili osebni avtomobil in kombinirano vozilo. V postopku so ugotovili, da se v kombiniranem vozilu nahaja 33 tujcev, ki so v državo prišli izven mejnih prehodov, in sicer domnevno 15 državljanov Afganistana, 14 državljanov Turčije, 3 državljani Sirije in državljan Palestine. Voznika kombija in avtomobila, oba državljana Hrvaške, so pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Postopek z njima so prevzeli kriminalisti. Policijski postopki s prijetimi tujci še potekajo.

Zasegli vozilo
 
Krški policisti so v sredo zgodaj popoldne na cesti v bližini Leskovca pri Krškem ustavljali osebno vozilo, a voznik ni upošteval modre luči in sirene. Ko je voznik le ustavil vozilo, je pobegnil v gozd. Policistom sicer znana oseba je avto vozila brez vozniškega dovoljenja, zato so avtomobil zasegli. Zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov so uvedli postopek o prekršku.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam