Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prometna nesreča pri Šmarčni in helikopterska pomoč

Objavljeno: Četrtek, 09.07.2020    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
107096118_619069805398889_3061920242582164337_n

V bližini Šmarčne, ki sodi v KS Boštanj, je prišlo do trka dveh osebnih vozil.

V četrtek ob 16.50 sta v naselju Šmarčna v sevniški občini, na regionalni cesti Boštanj-Radeče, trčili osebni vozili.

Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili vozišče in nudili pomoč pri odstranitvi vozil ter reševalcem NMP Sevnica nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Poškodovanca je v UKC Maribor s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor. Kraj pristanka helikopterja so zavarovali gasilci.

O nesreči poročajo tudi iz PU Novo mesto: Popoldne, nekaj pred peto uro, je na glavni cesti Sevnica–Radeče prišlo do trka dveh vozil. Ker je sprva kazalo, da je eden od udeležencev huje poškodovan, so ga po oskrbi na kraju s helikopterjem odpeljali v celjsko bolnišnico – kasneje se je sicer izkazalo, da je 26-letni voznik poškodovan le lažje. 31-letni povzročiteljici, ki po prvih ugotovitvah ni vozila po svoji strani voznega pasu, so napisali plačilni nalog. Alkotest je pri obeh udeležencih pokazal 0,0.

Počilo tudi v Brestanici

Ob 12.58 sta v Brestanici trčili osebni  vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Krško, ki so v nesreči  poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato  prepeljali na zdravljenje v SB Brežice.

Takole o nesreči poročajo iz PU Novo mesto: V četrtek okoli ene ure popoldne je v Brestanici prišlo do prometne nesreče, v kateri se je 35-letni voznik osebnega avtomobila lažje poškodoval. Po prvih ugotovitvah se je vanj zaradi prekratke varnostne razdalje zaletela 32-letna voznica osebnega avtomobila. Pri nobenem niso ugotovili prisotnosti alkohola.

Gasilci do preminule osebe

Ob 16.50 so na Velikih Malencah gasilci PGD Brežice s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala preminula oseba.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto foto: PGD Sevnica

V Radečah zasegli kolo z motorjem

Celjski policisti so v Radečah vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo, zasegli kolo z motorjem.

Vir: PU Celje
 
« Nazaj na seznam
»