Časopis za pokrajino Posavje
20.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prometni nesreči zaradi padca ledu s tovornih vozil

Objavljeno: Sreda, 09.01.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMGN1589

Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo, poškoduje voznika ali sopotnika.

Policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči, ki sta nastali zaradi padca ledu s tovornih vozil. O prvi so bili obveščeni nekaj pred 9. uro. Na avtocesti je iz smeri Obrežja proti Novemu mestu na vetrobransko steklo osebnega avtomobila padel led s tovornega vozila, ki je vozilo pred njim, in poškodoval steklo.

Okoli 13.30 pa so sevniški policisti obravnavali prometno nesrečo na cesti med Tržiščem in Mokronogom. Ugotovili so, da sta bili v nesreči udeleženi dve tovorni vozili. V ovinku je s strehe tovornega vozila bosanskih registrskih oznak padla ledena plošča, ki je priletela v vetrobransko steklo tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Led je prebil steklo, delci stekla pa so poškodovali voznika po glavi. Povzročitelju nesreče so zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Opozorilo policije

Voznike motornih vozil opozarjamo na nevarnost raztresanja ledu z vozil. Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo, poškoduje voznika. Predvsem pri večjih hitrostih pa lahko pride tudi do hujših prometnih nesreč. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Sevniški policisti so med kontrolo prometa na Blanci okoli 13. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Ford fokus. Med postopkom so ugotovili, da 62-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,01 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 9. 1. so sevniški policisti v Tržišču ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 35-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,08 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Tribučah in Čatežu ob Savi izsledili in prijeli pet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci, ki so se izrekli za državljane Iraka in Afganistana, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»