Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Razgrajali v Brežicah in Sevnici

Objavljeno: Ponedeljek, 02.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Vklenjene roke Corel
Policisti so v Brežicah v petek popoldne do iztreznitve pridržali 59-letnika, ki je na Maistrovi ulici razgrajal, kričal in fizično napadel enega od stanovalcev. Slednji ga je obvladal in poklical policijo, ki so razgrajača, ki se kljub ukazom ni želel pomiriti, vklenili in pridržali.

V Sevnici so pridržali 30- in 35-letnika. Policisti so v soboto popoldne intervenirali zaradi razgrajanja v stanovanjskem bloku, pri čemer naj bi eden od stanovalcev pljunil na soseda, ki jih je na to opozoril. Policisti so v postopku s 30-letnim kršiteljem večkrat opozorili dva njegova znanca, s katerimi so skupaj popivali, naj se ne vmešavata v postopek, a ukazovanje ni zaleglo. Oba pod očitnim vplivom alkohola sta s kršitvijo nadaljevala, žalila policiste in se nedostojno vedla, zato so ju pridržali. Enega so pred tem še vklenili, ker ga drugače niso mogli pomiriti.

Mejne zadeve in tujci

Policisti PU Novo mesto so od zadnjega poročanja prijeli 57 tujcev, za katere se je v postopkih izkazalo, da so državno mejo prestopili ilegalno. Še sedem je poskusilo mejo prestopiti na mejnih prehodih s skrivanjem pod tovornjaki in vlakom. Posamezne tujce, zalotene pri ilegalnem prečkanju državne meje (oziroma se je v postopku izkazalo, da so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov), so policisti prijeli v naseljih oziroma bližini naselij: cesta proti Koprivniku (območje PP Kočevje), Regrča vas, Slovenska vas, Gaber, Žvirče, Črmošnjice, Potok, Trebnje, Mostec, Podlog, Metlika, Pristava pri Leskovcu in Križevska vas.

V soboto popoldne do na tovornem vozilu na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje v tovornem prostoru tovornjaka, ki je pripeljal na vstop v državo, odkrili tri državljane Afganistana. V soboto zjutraj so pri mejni kontroli tovornega vozila na Obrežju policisti pod prikolico odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se tako želela izmakniti mejni kontroli. Na mejnem prehodu za mednarodni železniški promet v Dobovi so v soboto popoldne pod lokomotivo, ki je pripeljala iz Hrvaške, odkrili dva državljana Alžirije, ki sta se tam skrila, da bi prišla v Slovenijo mimo mejne kontrole. Postopki s tujci še niso zaključeni.
 
« Nazaj na seznam