Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ribiča sta se sprla zaradi klopce; mladoletnikom zasegli petarde

Objavljeno: Nedelja, 29.12.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti so od torka, 24. 12., do petka zjutraj, 27. 12., na številko 113 sprejeli 555 klicev, od tega je bilo 124 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije na območjih, ki sodijo pod pristojnost PU Novo mesto. Največ dogodkov je bilo po pričakovanjih s področja javnega reda in miru ter kriminalitete. Zaradi prijav kršitev javnega reda in miru so policisti posredovali 18-krat na javnem kraju in 4-krat v zasebnem prostoru, skupaj pa obravnavali še 20 različnih drugih dogodkov s področja javnega reda in miru.

Minuli torek so nekaj pred polnočjo brežiški policisti skupini mladih v Artičah zasegli 89 petard (piratk in megic). Nekaj so jih ti pred tem že odvrgli, kar je tudi vzpodbudilo ukrepanje policije zaradi motečih pokov. Za 16-letnega lastnika petard so uvedli postopek o prekršku.

Plačilne naloge so napisali še 33-letnemu razgrajaču v lokalu v Brežicah, nakar so morali čez nekaj časa posredovati še na njegovem domu, saj je razgrajal in razbijal tudi doma. Ker se ni pomiril in je s kršitvijo nadaljeval, so ga pridržali. V četrtek popoldne, okoli pol tretje, so sevniški policisti na Savski cesti reševali spor med dvema ribičema zaradi klopce za lovljenje rib. Spor so rešili brez kaznovalnega ukrepanja.

Krški policisti so v sredo dopoldne posredovali na Raki, kjer naj bi pred gostinskim lokalom gostom grozil 55-letni domačin. Z nevarnim predmetom je natakarici poškodoval mobilni telefon, kljub grožnjam pa do hujšega ni prišlo. Posredovali so policisti in ekipa nujne medicinske pomoči, ki je v zaključku postopka tudi poskrbela za 55-letnika in ga odpeljala na varno.

Požar v Mrčnih selih

V torek zvečer je zagorelo gospodarsko poslopje v Mrčnih selih. Gasilci so požar omejili in pogasili ter postavili požarno stražo, policisti s kriminalističnim tehnikom pa naslednji dan opravili ogled kraja. Po prvih ugotovitvah je zagorelo zaradi napake na električnem motorju stroja, požar pa se je nato razširil na 8 x 4 metre velik gospodarski prostor, v katerem je bilo spravljenega več orodja in strojev ter motorno kolo. Lastnikom je bila povzročena škoda za več kot deset tisoč evrov, poškodovan pa ni bil nihče.
Gasilci so prišli na kraj pravočasno, da ni zagorela še bližnja brunarica.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so v četrtek zvečer v kraju Loče pri patruljiranju ob državni meji prijeli štiri tujce, za katere se je izkazalo, da so v Slovenijo prišli mimo mejnih prehodov. Šlo naj bi za dva Alžirca, Maročana in Tunizijca.
« Nazaj na seznam