Časopis za pokrajino Posavje
6.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rjava snov v potoku v Podvrhu po prvih testih ni nevarna

Objavljeno: Četrtek, 15.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
118900
V sredo popoldne so v naselju Podvrh, občina Sevnica, v potoku opazili neznano rjavo snov. Gasilci PGD Sevnica so v potok postavili lovilna črevesa, nudili pomoč policiji in Ekološkemu laboratoriju z mobilno enoto (ELME) pri odvzemu vzorcev in pregledali strugo potoka do izliva v reko Savo.

Po prvih hitrih testih vzorcev snov ni nevarna za potočni živelj. Gasilci so lovilno črevo po koncu intervencije odstranili. Obveščene so bile pristojne službe.

Goreli dve vozili v Kerinovem Grmu
 
Nekaj po polnoči sta v naselju Kerinov Grm, občina Krško, goreli dve osebni vozili. Požar so pogasili gasilci PGE Krško. Obveščene so bile pristojne službe.   

Zagorela cisterna s kurilnim oljem
 
Popoldne je v naselju Čanje, občina Sevnica, v garaži zagorela cisterna s kurilnim oljem. Gasilci PGD Sevnica, Blanca in Poklek so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, prečrpali 400 litrov kurilnega olja in z vpojnimi sredstvi posuli garažo in dvorišče. Poškodovana je oprema v garaži.

Sevniški gasilci izčrpali vodo
 
Sredi dne so na Savski cesti v Sevnici gasilci PGD Sevnica zaradi okvare na črpalki za prečrpavanje meteorne vode iz kurilnice in kleti ŠC Sevnica izčrpali 45 kubičnih metrov vode.
 
Iskanje pogrešane osebe
 
Ob 4.04 sta se policistom pri iskanju pogrešane osebe pridružila vodnika reševalnih psov pri ZRPS Dolenjska. Iskalna akcija poteka na območju Brežic z okolico.
« Nazaj na seznam