Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rjavi medved obiskal tudi kokošnjak

Objavljeno: Ponedeljek, 09.11.2020    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Medved in cebelnjak

Razdejanje po nenapovedanem medvedjem obisku čebelnjaka.

V preteklih dneh so na območju lovišča Lovske družine Tržišče ponovno opazili sledi rjavega medveda, ki je včeraj napadel domače živali v hlevu v Kaplji vasi v krajevni skupnosti Tržišče. Isto noč je poškodoval še čebelnjak v kraju Polje pri Tržišču.

»Ker gre za območje strnjene poselitve, situacija predstavlja neposredno nevarnost za tamkajšnje območje in prebivalce, kajti pričakovano je, da se bo medved vračal nazaj, saj je na tem delu napadel že več kokošnjakov,« pravijo v LD Tržišče ter dodajajo, da so opazili prisotnost medveda tudi na območjih lovišč LD Šentjanž in Boštanj pa tudi LD Trebelno in Šentrupert.

Vodstvo sevniške občine pojasnjuje, da je na podlagi pobud občanov pristojne državne službe že večkrat opozorila na pojav medveda na območju občine Sevnica, ki ogroža varnost občank in občanov. Nazadnje je na to opozorila v dopisu 4. novembra 2020, in sicer po vnovičnih večkratnih opažanjih ter škodnih napadih medveda na živali in kmetijske pridelke, kar je bilo izpostavljeno tudi na oktobrski seji Občinskega sveta občine Sevnica. »Z vsem navedenim medved povzroča potencialno nevarnost, poleg tega pa med krajane vnaša nemir in strah. Občina Sevnica zato vnovič poziva pristojne državne službe k ukrepom in pričakuje hitro reagiranje za ustrezno zmanjšanje te grožnje z zmanjšanjem populacije medveda,« zaključuje sporočilo sevniška občinska uprava.

S. R., foto: LD Tržišče

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»