Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Romun pijan kot čep za volanom priklopnika

Objavljeno: Ponedeljek, 03.12.2018    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V noči na 2. 12. so policisti PPP Novo mesto preverjali psihofizično stanje voznikov na območju mejnega prehoda Obrežje. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so odredili preizkus vozniku tovornega vozila s priklopnikom iz Romunije. 43-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 1,02 mg alkohola (2,12 g/kg). Voznika so odpeljali v prostore za pridržanje in mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Danes ga bodo privedli pred pristojno sodišče.

Prijeli sprovajalca in tujca, ki je nezakonito prestopil državno mejo

Brežiški policisti so 2. 12. v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznik, državljan Francije, v vozilu prevaža državljana Sirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 30. 11. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so našli pet tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Državljane Afganistana so predali hrvaškim varnostnim organom.

1. 12. so policisti pri pregledu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak s pomočjo senzorjev srčnega utripa v tovornem delu našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim policistom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče, Vukovci, Župelevec in Kostanjevica na Krki izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci, ki so se izrekli za državljane Bangladeša, Iraka, Irana, Sirije, Maroka in Kitajske še niso zaključeni.
« Nazaj na seznam
»