Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Romuni nezakonito pobirali prostovoljne prispevke

Objavljeno: Petek, 10.08.2018    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Sevniški policisti so bili v dopoldanskih urah obveščeni o dveh sumljivih ženskah, ki naj bi pri trgovini v Boštanju pobirali prostovoljne prispevke. Na podlagi opisa so policisti izsledili osebni avtomobil francoskih registrskih oznak, v katerem so bili trije državljani Romunije. Ugotovljeno je bilo, da so tujci pobirali prostovoljen prispevke brez ustreznih dovoljenj. Vsem so odvzeli prostost in jih z obdolžilnim predlogom privedli k sodniku za prekrške.

Voznik pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v Novi vasi pri Mokricah so policisti okoli 21. ure ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je kršitelj pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Gasilci posredovali v Vrhju in Šentjurju na Polju

Zvečer so v naselju Vrhje gasilci PGD Obrežje iz podstrešja stanovanjskega objekta odstranili sršenje gnezdo, v Šentjurju na Polju v občini Sevnica pa so gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom odprli osebni avtomobil.

Obvestila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, dne 10. avgusta 2018,  zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije za področje nadzorništva Brežice, na območju transformatorske postaje Cirnik izvod Veliki Cirnik med 8:00 in 12:00 uro.
 
Podjetje Mapri Proasfalt  d.o.o., obvešča o popolni zapori ceste R3 -672  odsek 1337 Impoljca – Zavratec ( od km 3,655 - 4,790) v času od 8.8.2018 do 25.8.2018, zaradi obnove ceste.
 
Javno podjetje Komunala d.o.o. Sevnica obvešča uporabnike pitne vode na vodovodu Sevnica, da je do nadaljnjega prepovedano zalivanje, pranje avtomobilov in polnjenje bazenov. Več informacij lahko dobite na sedežu Komunale d.o.o. Sevnica ( tel. 07/81 64 724).
« Nazaj na seznam