Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ropar na Senovem odnesel okoli 400 evrov; na območju Krškega krožijo prevaranti

Objavljeno: Torek, 13.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlomilec (pexels.com)

Fotografija je simbolična.

Sinoči ob 21.42 so bili policisti obveščeni o ropu na Titovi cesti v Senovem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je v bližini gostinskega lokala do oškodovanca pristopil storilec in zahteval, da mu izroči denar. Grožnje je podkrepil s predmetom, podobnim pištoli, in mu odtujil okoli 400 evrov. 

Storilec je po dejanju pobegnil proti parkirnemu prostoru stanovanjskega bloka na Titovi cesti 86. Gre za mlajšega moškega, oblečen je bi v modre jeans hlače, športni pulover s kapuco temno rdeče barve, na glavi je imel sončna očala. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilca in ugotavljanjem vseh okoliščin ropa. Pozivajo morebitne priče dogodka in vse, ki bi o roparju karkoli vedeli, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Prevaranti na območju Krškega

Danes so bili na policiji obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Razteza, kjer so storilci izkoristili krajšo odsotnost stanovalcev, skozi odprto okno vlomili v hišo in odtujili več predmetov. Nekaj pred 14. uro je bilo vlomljeno tudi v hišo v Kobilah. Policisti so takoj po prejemu obvestila pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev. Po prvih zbranih obvestilih naj bi se v dopoldanskih urah v okolici Krškega (Raztez, Kobile, Stolovnik) na dvoriščih več stanovanjskih hiš z osebnim avtomobilom Toyota sive barve (enoprostorec) ustavljali trije neznanci, ki so se izdajali za ponudnike internetnih storitev. Policisti prosijo vse, ki bi avtomobil opazili ali so jih te osebe nagovorile, da to takoj sporočijo na številko 113.

"Občane ponovno opozarjamo, naj bodo pozorni na podobne sumljive okoliščine. Gre za primere, ko neznanci obiskujejo starejše občane in jih z različnimi pretvezami poskušajo zvabiti iz hiš, da bi izvršili kazniva dejanja tatvine. V večini primerov občani ravnajo pravilno, sumljive osebe so odslovijo in nas o tem obvestijo. Ponovno svetujemo previdnost ob obiskih neznancev. Ugotavljamo, da so žrtve tovrstnih kaznivih dejanj predvsem starejši, tatvine pa so bolj pogoste v dopoldanskem času. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih, telekomunikacijskih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja. Občanom svetujemo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni. Tujcev naj ne vabijo v hiše in jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi v primeru, da hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi," svetujejo na PU Novo mesto. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.


Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega vozila na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Prav tako na tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije so skritega med tovorom odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Obrežja izsledili in prijeli državljana Maroka.

Vir: PU Novo mesto

 
« Nazaj na seznam