Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S ceste v objem dreves

Objavljeno: Ponedeljek, 20.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
gasilci

Gasilci so posredovali pri poplavi v krški knjižnici in nesreči pri Jelovcu v sevniški občini

V nedeljo zgodaj popoldan, nekaj po 12.30, so gasilci PGD Sevnica posredovali na relaciji Tržišče–Boštanj, kjer je pri naselju Jelovec osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo ujeto med drevesi. Gasilci so odklopili baterijo, preprečili iztek motornih tekočin, odstranili dve drevesi in s tehničnim posegom vozilo izvlekli na cestišče. Motorne tekočine so posuli z vpojnimi sredstvi, počistili cestišče in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in avtovleki pri odstranitvi vozila. Poškodovanih ni bilo.

Poplava v krški knjižnici

V nedeljo, 19. 5., so malo po 6. uri zjutraj gasilci PGE Krško posredovali v Valvasorjevi knjižnici v Krškem, kjer je zaradi napake na vodovodni napeljavi prišlo do izteka vode po prostorih knjižnice. Gasilci so zaprli dovodni ventil, na prosto iznesli tekstilne talne obloge in iz prostorov izsesali okoli 400 litrov vode. Zaradi možnih težav z električno napeljavo je bil na kraj napoten tudi dežurni pri podjetju Elektro Celje.

Vlom v Premagovcih

V Premagovcih na območju Krškega je med 14. 5. in 18. 5. nekdo vlomil v starejšo nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil več kosov opreme in pohištva. Lastnika je oškodovan za okoli 500 evrov.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so med 17. 5. in 20. 5. pri kontroli treh tovornih vlakov našli tri državljane Pakistana, tri državljane Afganistana, državljana Maroka in državljana Alžirije, ki so se skriti na podvozjih vagonov skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 18. 5. je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila iz Severne Makedonije. Policisti so med pregledom tovornega dela našli štiri državljane Makedonije, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Po zaključenih postopkih so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILA

Zapora ceste v brežiškem Črncu

KOP Brežice obvešča o popolni zapori lokalne ceste Brežice–Cundrovec v naselju Črnc, in sicer zaradi sanacije, danes, 20. 5., od 8. do 15. ure. Obvoz je označen s prometno signalizacijo.

Elektrodela 20. maja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 20. 5., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Gaberje-izvod Gaberje, in sicer med 8.30 in 10.30.
« Nazaj na seznam