Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S kolesom po avtocesti; zaradi počene gume v ograjo

Objavljeno: Ponedeljek, 23.05.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V noči na 23. 5. so bili policisti obveščeni, da naj bi na avtocesti iz smeri Drnovega proti Brežicam po odstavnem pasu v nasprotni smeri peljal kolesar. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, 20-letnega kolesarja izsledili in mu preprečili nadaljnjo vožnjo. Okoliščine njegovega nevarnega ravnanja še preverjajo.

Zaradi počene gume vozilo zaneslo v ograjo

nesreča na avtocesti2

simbolična slika (foto: PGE, arhiv)

V nedeljo, 22.05, je okoli 17.30 na AC smer Smednik-Dobruška vas na osebnem vozilu počila pnevmatika in je vozilo zaneslo v ograjo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj, odklopili akumulator in pregledali osebe v vozilu. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Vlom v počitniško hišo

Med 18. 5. in 20. 5. je v kraju Premagovce nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil prenosni zvočnik, agregat, akumulator in vrtalnik. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1200 evrov.

Mladenič razgrajal v romskem naselju

Brežiški policisti so bili 22. 5. zvečer zaradi motečega predvajanja glasne glasbe in kršenja javnega reda in miru napoteni v romsko naselje Gazice. 20-letni kršitelj, ki se je sprl z družinskimi člani in se pretepal, se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Prek 40 tujcev ilegalno v Slovenijo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Dobova, Ponikve, Loče, Slovenska vas in Cirnik (PP Brežice) izsledili in prijeli 13 državljanov Kube, 12 državljanov Burundija, šest državljanov Konga, tri državljane Kameruna, državljana Malija, državljana Afganistana in državljana Kosova, pri Oštrcu na območju PP Krško pa pet državljanov Turčije.
Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OBVESTILO

Elektrodela v občini Bistrica ob Sotli

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes,  23. maja 2022, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Orešje Sotla, Orešje Ledina, Orešje, Drenovec, Orešje grad in Zgornja vas Drenovec, in sicer med 8:00 in 13:00 uro.

Vir: ReCO, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»