Časopis za pokrajino Posavje
27.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S kršitvami si je 'privozil' za okoli 4.000 evrov globe

Objavljeno: Četrtek, 11.11.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
meritev hitrosti (1)

Fotografija je simbolna (arhiv PO, vir: PU Novo mesto)

Sevniški policisti so med kontrolo prometa 10. 11. v okolici Sevnice zaradi nezanesljive vožnje in ogrožanja drugih udeležencev v prometu ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da gre za 61-letnega večkratnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je tehnično neizpraven, neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.
 

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.940 evrov.

Med tovorom našli štiri Afganistance

Na mejni prehod Obrežje je v sredo na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so odkrili štiri tujce, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Državljane Afganistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte