Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S strehe omahnil v globino

Objavljeno: Ponedeljek, 26.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Sevniški policisti so bili  25. 10. okoli 13.30 obveščeni, da reševalci oskrbujejo krajana Okroglic, ki naj bi se poškodoval pri delu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 55-letni moški na strehi gospodarskega objekta opravljal vzdrževalna dela. Na streho se je povzpel po lestvi, ki se  je izmaknila, moški pa je omahnil z višine okoli 5 m in se hudo poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Sevnica in v nadaljevanju poškodovanega prepeljali v UC Brežice.

Vlom med odsotnostjo stanovalcev

V  Dolenjem  Leskovcu  na  območju  PP  Krško  je 24. 10. popoldne neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Lastnike je oškodoval kar za okoli 4000 evrov.

Vlom v svečomata v Radečah in Vrhovem

Na pokopališčih v Radečah in v Vrhovem je neznanec vlomil v svečomata in iz obeh ukradel kovance. Lastniku je je škodo povzročil še s poškodovanjem svečomatov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zalok, Krške  vasi, Brežic in Tribuč izsledili in prijeli dvajset tujcev,  ki  so  nezakonito  prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi  državljani  Afganistana, sedmimi državljani Pakistana, dvema državljanoma Bangladeša in državljanom Turčije še niso zaključeni.

Gasilci razkužujejo javne prostore

gasilci-korona 6

Fotografija je simbolična

Gasilci PGE Krško so imeli konec tedna precej dela z razkuževanj različnih javnih prostorov. Tako so v soboto in nedeljo razkužili notranje prostore Centra za socialno delo Krško, Doma starejših občanov Brežice in Občine Krško.

Gorelo pri Kerinovem Grmu
 
V soboto popoldne sta v bližini naselja Kerinov Grm gorela odpadni material in grmičevje na površini približno 20 kvadratnih metrov. Gasilci iz PGE Krško so požar pogasili.

Gasilci vozijo vodo v Križe
 
V nedeljo zjutraj so gasilci PGD Dečno selo porabnikom v naselju Križe pripeljali 10 kubičnih metrov pitne vode, popoldne pa so jim 5 kubičnih metrov pitne vode pripeljali še gasilci PGD Pišece.

Obvestila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 26. 10., med 8:30 in 12:00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Reštanj 2 nizkonapetostni izvod breg proti Reštanju desno.

Vir: ReCO, PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte