Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Senovčana oropal sokrajan

Objavljeno: Petek, 23.07.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vklenjene roke 1handcuffs-2102488_1280pixabay.com

simbolična slika

Kot smo že poročali sredi meseca julija, je v večernih urah 12. 7. na Titovi cesti na Senovem zamaskiran in oborožen neznanec pristopil do oškodovanca, ki je bil na poti domov. Od njega je zahteval, da mu izroči denar, in grožnje podkrepil s pištolo. Ker se je oškodovanec zbal za svoje življenje, mu je izročil gotovino, ki jo je imel pri sebi, ropar pa je po dejanju peš pobegnil. Policisti PP Krško in kriminalisti PU Novo mesto so na podlagi zbranih obvestil in ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 20-letnega osumljenca z območja Senovega.

Med hišno preiskavo so našli in zasegli imitacijo pištole, s katero je izvedel rop. 20-letniku so odvzeli prostost in ga s kazensko  ovadbo zaradi kaznivega dejanja ropa 22. 7. privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. K uspešni preiskavi so pomembno pripomogle tudi informacije občanov, za katere so zaprosili preko medijev, in kot so zapisali na PU Novo mesto, se obojim, tako medijem kot občanom, zahvaljujejo za odzivnost in pomoč pri preiskavi.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 22. 7. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti  mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu srbskih registrskih oznak so odkrili tri državljane Afganistana, ki so se prav tako poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi izsledili in prijeli dva državljana Afganistana ter v Dobovi državljana Sirije in Egipta.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte