Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški policisti mladoletniku zasegli prek 1350 pirotehničnih izdelkov

Objavljeno: Torek, 28.12.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
pirotehnika

Pokajoče pirotehnične izdelke so mladoletniku zasegli

Policisti PP Sevnica so med opravljanjem nalog na območju Sevnice 27. 12. okoli 17. ure mladoletnemu kršitelju zasegli 1354 kosov različnih pirotehničnih izdelkov kategorije F2. Zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

 

Zakon določa, da se z globo od 400 do 1200 evrov za prekršek kaznuje posameznik, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke, ki so namenjeni le pravnim osebam ali podjetnikom, ki imajo ustrezno dovoljenje, ali ognjemetne izdelke kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok. Policisti take predmete zasežejo tudi v primeru, če niso storilčeva last. Žal posamezniki še vedno ne razumejo, da je pokanje za veliko ljudi moteče, povzroča strah, občutek nevarnosti in onesnažuje okolje. Ogrožene so tudi živali, saj imajo bolj izostren sluh, pokanje jih vznemiri in prestraši, zato pogosto pobegnejo in se izgubijo. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov  pa  lahko  povzroči hude telesne poškodbe s trajnimi posledicami. Policisti bodo nadaljevali z aktivnostmi za ugotavljanje kršitev na tem področju in zoper kršitelje dosledno ukrepali.

Trkal na napačna vrata

Policiste PP Krško so 27. 12. okoli 21.30 poklicali na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj bi se na dvorišče stanovanjske hiše s kombijem pripeljal moški in razbijal po vratih hiše. Na podlagi opisa vozila so policisti moškega izsledili in ustavili na Libni. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanja preizkusa odklonil. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je 31-letnik po pomoti trkal na napačna vrata. Med postopkom se je kršitelj nedostojno vedel do svojcev in ni upošteval ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Kombi so mu zasegli, z odklonom preizkusa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove izsledili in prijeli tri državljane Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir in foto: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»