Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški policisti so 57-letnemu osumljencu zasegli orožje in prepovedano konopljo

Objavljeno: Sreda, 13.01.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_3581
Policisti PP Sevnica so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 57-letnega moškega, ki je grozil žrtvi kaznivega dejanja nasilja v družini. Osumljencu, ki ima orožno listino, so zaradi groženj z orožjem in nezanesljivosti zasegli dve lovski puški, pištolo in več nabojev.

Med hišno preiskavo so odkrili tudi prirejen prostor, v katerem je gojil prepovedano konopljo. Zasegli so 122 sadik konoplje, posušene delce konoplje in pripomočke za gojenje. Policisti PP Sevnica bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami,
IMG_3547
nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Na upravno enoto bodo podali pobudo za odvzem orožja in uvedli postopek o prekršku zaradi nepravilne hrambe.

Dimniški požar v Boštanju

V torek zvečer, ob 21.24, so v Boštanju gorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Boštanj so zavarovali kraj dogodka, nadzorovali izgorevanje saj, pregledali prostore okoli dimnika s termovizijsko kamero in stanovalcem odsvetovali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarja.

Razkuževali in odpirali vrata

Gasilci PGE Krško so okoli 11. ure razkuževali notranjost prostorov Centra za socialno delo v Krškem, ob 12.16 pa so na Gubčevi ulici v Krškem s tehnično intervencijo odprli vrata stanovanja v več stanovanjskem objektu.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam