Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sin zabodel očeta

Objavljeno: Sreda, 17.04.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
16. aprila so bili ob 20.30 policisti PP Krško obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi ga nekdo zabodel. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov in kriminalistov naj bi 42-letni osumljenec z ostrim predmetom poškodoval 72-letnega očeta. Osumljencu so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja poskusa uboja. Po podatkih iz bolnišnice žrtev kaznivega dejanja ni v smrtni nevarnosti.

Vlomi in tatvine

V kraju Gradec na območju Krškega so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo in odtujili tri lovske puške, naboje in denar ter lastnika oškodovali za okoli 5000 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so bili popoldne obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki naj bi vozil proti Kremenu in vijugal po vozišču. Kršitelja so policisti izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,05 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nekaj po 20. uri so v Malem Mraševem zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 21-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Gasilci iz Krke izvlekli poginulo žival

Gasilci iz Krke izvlekli poginulo žival

simbolna slika

Včeraj, 16. 4., so ob 11.20 v Kostanjevici na Krki gasilci PGE Krško s pomočjo čolna izvlekli poginulo žival iz reke Krke in jo predali dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto.

Vžig suhe podrasti

V torek popoldan je malo po 15. uri v naselju Slovenska vas prišlo do vžiga suhe trave in grmičevja. Požar na površini okoli 30 arov so pogasili gasilci PGD Obrežje in PGD Velika Dolina.

OBVESTILA

Elektrodela 17. aprila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 17. 4. zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  •  TP Veliki Podlog ribnik-izvod Kanu in Felicijan med 8. in 12. uro,
  •  TP Senovo-izvod uradniška kolonija Gunjilac med 11.30 in 14. uro,
  •  TP Krška vas med 8. in 10.30 uro,
  •  TP Bojsno šola med 11.  in 14. uro,
  •  TP Čatež vas-izvod Les med 8. in 10. uro in
  •  TP Orešje, Orešje Ledina, Orešje grad, Drenovec, Zgornja vas Drenovec in Orešje Sotla med 7. in 14. uro.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte