Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sinoči počilo na Pijavškem, tri osebe pristale v bolnišnici

Objavljeno: Torek, 13.09.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC08153-scaled
Sinoči ob 21.01 sta v naselju Srednje Pijavško, občina Krško, trčili osebni vozili. Po prvih ugotovitvah ogleda je 19-letni voznik iz okolice Krškega peljal po glavni cesti od Brestanice proti Boštanju. V vozilu je imel 20-letnega sopotnika. Kjer cesta preide iz blagega levega ovinka v ravnino, je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, ki ga je obrnilo za 90 stopinj v levo, tako da je bočno drsel čez vozišče na drugo stran ceste. V tem trenutku se je pravilno po svoji strani iz smeri Boštanja pripeljala 34-letna voznica osebnega avtomobila in s prednjim delom silovito trčila v desni bok vozila 19-letnega voznika, kjer je sedel 20-letni sopotnik.

Na kraju so prvo pomoč nudili gasilci, policisti in reševalci z zdravnikom iz Krškega in Sevnice. Vse poškodovane so odpeljali v bolnišnico – 19-letni voznik in 34-letna voznica sta dobila lažje poškodbe, 20-letni sopotnik iz okolice Krškega pa je zelo hudo poškodovan ostal na zdravljenju v brežiški bolnišnici. Iz zverižene pločevine so poškodovane rešili gasilci PGE Krško, ki so zagotovili tudi potrebno razsvetljavo, pomagali policiji in reševalcem, ki so dve osebe prepeljali v brežiško, eno osebo pa v novomeško bolnišnico. O nesreči sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bila glavna cesta med Brestanico in Boštanjem zaprta od 21. ure zvečer do polnoči. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, vsi udeleženi so uporabljali varnostni pas, povzročitelj prometne nesreče pa ima vozniško dovoljenje nekaj manj kot šest mesecev.

Drzna tatvina, osumljenci prijeti

12. 9. so nekaj pred drugo uro policiste poklicali v trgovino na krški tržnici. Tam so prišli trije mladeniči, dva sta zamotila prodajalko, tretji pa je na hitro pregledal pisarne in odnesel 1.500 € gotovine. Varnostnik ga je poskušal ustaviti, a je bil neznanec prehiter. Več krških policistov je ob pomoči kriminalistov prečesavalo Krško in naselja v okolici Krškega, da bi izsledili storilce. Na policijsko postajo so privedli več oseb in še isto popoldne ugotovili, da gre za trojico iz naselja v okolici Krškega, dva sta stara 17 let, tretji pa 22 (slednjega so prijeli danes zjutraj). Njihove vloge bo razjasnila nadaljnja preiskava. O dejanju so obvestili starše mladoletnikov.

Gasilci posredovali zaradi iztekanja vode

V ponedeljek ob 6.30 je na Cesti krških žrtev v Krškem v trgovskem lokalu iz grelnika vode iztekala voda. Gasilci PGE Krško so zaprli kotni ventil pod grelnikom in s tem preprečili nadaljnje iztekanje.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice, foto: PGE Krško
« Nazaj na seznam
»