Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sinoči se je razbesnelo neurje

Objavljeno: Torek, 03.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
_DSC7421
Sinoči okoli 19. ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo posavske občine, poplavilo in razkrilo več objektov, sprožilo se je tudi nekaj plazov.

V občini Brežice so posredovali delavci cestnega podjetja, ki so zavarovali plaz na cesti Dvorce-Cerina, in gasilci PGD Veliki Obrež, Cerklje ob Krki in Pirošica, ki so iz treh objektov in podvoza izčrpali vodo, iz podvoza odstranili okvarjeno vozilo in prekrili dva stanovanjska objekta.

V krški občini so posredovali delavci komunalnega podjetja, ki so odstranili podrto drevo na cesti Veliki Trn–Raka, in gasilci PGE Krško, ki so iz štirih objektov v naselju Kerinov Grm izčrpali vodo.
 
V občini Sevnica so gasilci PGD Studenec odstranili podrti drevesi v naselju Zavratec, delavci komunalnega in cestnega podjetja so očistili prepuste, odstranjevali plazove in nanose kamnine na cestišče.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva:
  • Področju nadzorništva Brežice med 8. in 11. uro na območju TP Cerina izvod Cerina in med 11. in 13. uro na območju TP Obrežje Kalin izvod Slovenska vas. 
  • Področju nadzorništva Krško mesto med 8. in 11. uro na območju TP Krško Narpelj, Leskovec grad in Trška gora.
 
 
« Nazaj na seznam