Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skozi naselje s hitrostjo vsaj 113 km/h

Objavljeno: Sreda, 02.06.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
FotoUrosModlic_AMZS_2019_radar

Fotografija je simbolična.

Sevniški policisti so v ponedeljek zvečer, okoli pol osme ure, v naselju Log zaradi prehitre vožnje ustavili 22-letnega voznika osebnega vozila Audi Q5, ki je peljal iz Boštanja proti Krškemu. Hitrost njegove vožnje so izmerili z laserskim merilnikom, ki je pokazal izmerjeno hitrost 119 km/h.

Za voznika so uvedli postopek o prekršku, kjer mu očitajo prekoračitev, ki upošteva varnostno razliko merilnika hitrosti, in sicer 113 km/h, kar je 63 km/h več, ko je dovoljenja hitrost skozi naselje. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, saj je za tak prekršek zoper varnost cestnega prometa poleg globe 1200 EUR predpisana stranska sankcija 18 kazenskih točk. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali. 22-letnik je vozniško dovoljenje B kategorije opravil pred slabimi štirimi leti.

Ukradli harmoniko in gotovino

V naselju Površje so storilci v nedeljo izkoristili triurno odsotnost domačih in iz hiše odnesli harmoniko, vredno nekaj manj kot pet tisoč evrov, in še nekaj gotovine. Krški policisti so opravili ogled kraja in o primeru obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državnega tožilca. Za storilci še poizvedujejo.

Iranec na vlaku brez ustreznih papirjev

Policisti mejnega prehoda za mednarodni železniški promet v Dobovi so v nedeljo zjutraj na izstopnem vlaku iz Slovenije kontrolirali državljana Irana, za katerega so v postopku mejne kontrole ugotovili, da ne poseduje veljavne potne listine in vizuma.

Za vrati našli mrtvo osebo
 
Včeraj ob 17.19 so v naselju Krmelj, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom vstopili v večstanovanjski objekt, v katerem se je nahajala mrtva oseba. Omogočili so vstop zdravniku NMP Sevnica.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice

 
« Nazaj na seznam