Časopis za pokrajino Posavje
20.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sneg je na ceste podrl kar nekaj dreves; 51-letniku zasegli avtomobil

Objavljeno: Torek, 17.01.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Snezno jutro, 16. 1. 2023 (1)

Na Planinski cesti v Sevnici je podrto drevo oviralo jutranji promet.

Včerajšnje sneženje je tudi v Posavju, zlasti v prometu, povzročilo nekaj težav.

Občina Krško

Cesta, drevo, sneg (2)

Padlo drevo na Rožnem, na regionalni cesti Sevnica-Krško

Ob sneženju je na regionalno in lokalno cesto padlo več dreves, ki so onemogočala ali močno ovirala promet. Delavci cestnega podjetja in Kostaka Krško so odstranili drevesa pri naselju Spodnje Pijavško, Lomno in Sremič.
 
Občina Sevnica

Ob sneženju je na regionalno cesto na Planinski cesti padlo drevo, odstranili so ga delavci cestnega podjetja. Proti jutru, ob 4.45 je na cesto Sevnica–Tržišče padlo drevo. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.
 
Občina Brežice

Ob sneženju je na regionalno in lokalno cesto padlo več dreves, ki so onemogočala ali močno ovirala promet. Delavci cestnega podjetja in Komunale Brežice so tako odstranili drevesa v mestu Brežice in na Bizeljskem ter pri naselju Hrastje pri Cerkljah.
 
Nesreča na Valvasorjevem nabrežju v Krškem 

Ob 15.17 sta na Valvasorjevem nabrežju v Krškem trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, na enem od vozil odklopili baterijo, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in do prihoda policije usmerjali promet. V nesreči ni bilo poškodovanih. Obveščene so bile pristojne službe.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so v ponedeljek okoli 10.30 v Krškem ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje motornih vozil. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,22 miligramov alkohola, so avtomobil zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Brežice, Obrežje) izsledili in prijeli 20 državljanov Maroka, 18 državljanov Rusije, šest državljanov Sirije, štiri državljane Kube, državljana Palestine in državljana Toga in na območju Rakovca (PP Metlika) dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 291 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik tovornega vozila, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, zastojev v prometu in nezakonitih prehodov državne meje.
 
Obvestila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije: 
  • na področju nadzorništva Krško mesto med 8. in 13. uro na območju TP Krško resa, nizkonapetostno omrežje – Ulica Pot na Polšco zgoraj, med 8. in 10. uro na območju TP Brezovica Gorjanci, med 11. in 14. uro na območju TP Podbočje ribnik, med 7.30 in 8.30 uro ter med 13.30 in 14.30 uro na območju TP Hrastje, Jelša Veliki Podlog in Kerinov grm in med 7.30 in 14. uro na območju TP Jelše vas;
  • na področju nadzorništva Sevnica med 8. in 14. uro na območju TP postaje Sevnica občina, nizkonapetostno omrežje – Železnina.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»