Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sneg lomil drevesa, v objekte vdirala meteorna voda

Objavljeno: Torek, 24.01.2023    Rubrika: KRONIKA
326665632_868576351060843_5946782541880221726_n

Podrto drevo med Cerkljami in Velikim Mraševim

Včerajšnje sneženje je botrovalo kar nekaj snegolomom na območju krške in brežiške občine. Delavci Komunalnega podjetja Brežice so odstranili več dreves, ki so padla na cestišča ovirala promet, in sicer na območju Sel pri Dobovi in Gazic, medtem ko so delavci CGP in Kostak Krško posredovali pri odstranjevanju dreves z regionalnih in lokalnih cest v naseljih Malo Mraševo, Veliko Mraševo, Šutna, Brezovica, Planina, Kalce in Lepa vas.

Aktivirane so bile tudi gasilske enote. Gasilci PGD Brežice okolica, Brežice mesto, PGD Veliki Obrež, PGD Sela, PGD Bukošek in PGD Gabrje so prečrpavali vodo iz kletnih prostorov objektov v naseljih Dobova, Črnc, Cundrovec in Gabrje, gasilci PGE Krško in PGD Senovo pa so v naselju Brestanica in Dovško prečrpali vodo iz kletnih prostorov objektov in opravili izkop jaška za preprečitev nadaljnjega vdora meteornih voda.

Kot poročajo iz Regijskega centra za obveščanje Brežice, se je v popoldanskih urah situacija umirila.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 12 državljanov Turčije, 11 držaljanov Maroka, pet državljanov Indije, štiri državljane Rusije, in dva državljana Nepala. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Prepoznate tatova?

sovoznik 2

Prepoznate storilca?

Policisti PP Trebnje preiskujejo več primerov tatvin goriva na bencinskih servisih na območju Trebnjega. V vseh primerih je bilo ugotovoljeno, da se je storilec na kraj kaznivega dejanja pripeljal z osebnim avtomobilom VW passat, sive barve, z opremo R line in z nameščenimi ukradenimi registrskimi tablicami. Poleg voznika se je v avtomobilu nahajal tudi potnik. Prosimo vse, ki bi storilca prepoznali, da to sporočijo policistom PP Trebnje na številko 07 346 27 00. Zaradi relativne bližine trebanjske občine in ker bi utegnila voznik in njegov sopotnik zakriviti še več tatvin, objavljamo fotografije vozila in sopotnika tudi na naši spletni strani.

OBVESTILA

Elektrodela 24. januarja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo 24. 1. zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Brestanica trg danes med 7:30 in 8:00 ter med 13:30 in 14:00,
  • TP Lončarjev Dol, nizkonapetostno omrežje Cesarjeva dolina med 11:00 in 13:00 in 
  • TP Brežice Pleteršnikova, nizkonapetostno omrežje Pleteršnikova in Reklame Žarn med 10:00 in 11:00.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»