Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sobotni požar oz. požig žitnega polja razburil domačine

Objavljeno: Sreda, 03.07.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
kerinov-grm-pozig (9)

Ogenj so pogasili gasilci PGE Krško, PGD Veliki Podlog in PGD Drnovo.

V ponedeljkovi črni kroniki je bil omenjen požar žitnega polja pri Kerinovem Grmu, kjer pa je šlo po trditvah okoliških domačinov za požig, ki je povzročil precejšnjo škodo, saj je zgorelo več hektarjev žitnih posevkov.

V ponedeljek so namreč na naše uredništvo prišle informacije, da naj bi požar zakrivili prebivalci romskega naselja Kerinov Grm ter da so tik pred žetvijo zgoreli dobri štirje hektarji posevkov ječmena in ovsa, oškodovanih pa je več lastnikov oz. kmetov. S Policijske uprave Novo mesto, na katero smo se obrnili po informacije, so nam sporočili, da so bili policisti PP Krško obveščeni o požaru in da »nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin ter vzroka za nastanek požara.
kerinov-grm-pozig (1)

Pogled na pogorišče

O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.« Med vaščani Gorice in Jelš je požar oz. požig povzročil precej razburjenja, saj je povzročil precej škode, po njihovi oceni vsaj 5000 evrov. Zahtevajo odškodnino in ureditev razmer.

Več v jutrišnjem Posavskem obzorniku, spodaj pa nekaj fotografij, ki so jih domačini posneli med požarom in njegovim gašenjem, ter požganih žitnih polj.

P. P.
« Nazaj na seznam