Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sobotni umor v Brestanici: mož umoril ženo

Objavljeno: Ponedeljek, 22.11.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
violence-against-women-4209778_960_720

simbolična slika

20. 11., nekaj pred 18. uro, so bili policisti na številko 113 obveščeni, da se je v Brestanici zgodil umor. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov in reševalci z zdravnico. V stanovanjski hiši so našli mrtvo 69-letno žensko in poškodovanega osumljenca. Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica z dežurno državno tožilko in ob strokovni pomoči kriminalistov in forenzičnih strokovnjakov Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

Osumljenega 79-letnika so najprej zdravniško oskrbeli, nato pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora pridržali na policijski postaji. Naknadno so pridržanje prekinili in osumljenega še isto noč hospitalizirali v psihiatrični ustanovi. Preiskovalna sodnica je za pokojno odredila sodno obdukcijo, da se ugotovita vzrok in čas smrti ter druge okoliščine smrti. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno kriminalistično preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin primera.

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so 20. 11. dopoldne na območju Jesenic ustavili osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Srbije na zadnjem sedežu in v prtljažniku prevaža pet državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Pakistana še niso zaključeni.

21. 11. nekaj po 22. uri so v Novi vasi pri Mokricah prijeli 22-letnega državljana Kosova, ki je z osebnim avtomobilom v notranjost države nameraval prepeljati pet državljanov Kosova, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalca bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Avtomobil znamke BMW so mu zasegli, postopki z državljani Kosova pa še potekajo.

Gasilci in policisti vdrli v stanovanje, ki ga je poplavljalo

112 (2)
Ponoči ob 1.14 so na Stiplovškovi ulici v Brežicah gasilci PGD Brežice ob prisotnosti policije v večstanovanjskem objektu s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, iz katerega je iztekala voda, in zaprli kopalniški kotni ventil. Stanovalci so sami zaprli glavni vodni ventil in s tem preprečili nadaljnje iztekanje vode.

V soboto ob 12.38 je v stanovanjski hiši na Raki občan padel in ni mogel vstati. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so ga dvignili in posedli na stol. Občan se pri padcu ni poškodoval.

Obvestila

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Vrbje, nizkonapetostno omrežje – Vrtača med 8. in 14.30 uro.

Občina Brežice obvešča o popolni zapori lokalne ceste št. 024652 Cundrovec – Mali vrh, od km 3,417 do km 3,443, med 22.11.2021 in 27.3.2022 zaradi izgradnje pločnika in avtobusnega postajališča in o popolni zapori regionalne ceste III. reda št. 677, na odseku 2202 Pišece – Zgornja Pohanca – Krško, od km 0,730 do km 1,010, med 22.11. in 31.12.2021 zaradi sanacije usada in brežin.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Otroške sobe

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca