Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sobotno neurje razkrivalo in poplavljalo objekte, podiralo drevesa ...

Objavljeno: Nedelja, 23.06.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
118900
V soboto popoldne, nekaj pred 14. uro,  je občine Sevnica, Krško in Brežice zajelo močno neurje, v katerem je bilo razkritih in poplavljenih več objektov, podrtih dreves na cestišče in poplavljenih cest. Posredovali so cestna in komunalna podjetja ter gasilska društva, ki so sanirala in odstranila posledice neurja.

V občini Sevnica je v času neurja delno razkrilo dva stanovanjska in štiri gospodarske objekte, meteorna voda pa je poplavila sedem objektov. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, Šentjanž in Loka, ki so objekta pokrili ter iz objektov izčrpali meteorno vodo.
 
V občini Krško je v času neurja na cestišče podrlo več dreves. Podrta drevesa so odstranili dežurni delavci cestnih in komunalnih podjetij.
 
V občini Brežice je v času neurja delno razkrilo en poslovni objekt, meteorna voda pa je poplavila pet stanovanjskih objektov. Posredovali so gasilci PGD Bizeljsko, Veliki Obrež, Globoko, Brežice in Brežice okolica, ki so objekt pokrili ter iz stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo.
« Nazaj na seznam