Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sprovajalec iz Hrvaške skušal pretihotapiti čez mejo dva Kitajca

Objavljeno: Sreda, 16.06.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
ilegalci

Simbolična fotografija

Na mejni prehod Slovenska vas je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik kombija hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu vozila med tovorom odkrili dva državljana Kitajske, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. 39-letnemu državljanu Hrvaške, ki je tujcema nudil pomoč pri prehajanju meje, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. Kriminalisti ga bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Policijski postopki z državljanoma Kitajske še potekajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Sevnica so med kontrolo prometa na območju Jerman Vrha ustavili voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 60-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,36 miligrama alkohola. Neregistriran in nezavarovan avtomobil Lancia so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina v krški prodajalni

Iz prodajalne v Krškem sta neznanca odtujila električno ročno orodje v vrednosti nekaj manj kot 700 evrov.

elektrika-visoka napetost (2)

Simbolična fotografija

Elektrodela na območju Blance in Stare vasi

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes, 16. 6., prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica, na območju transformatorske postaje Blanca, nizkonapetostno omrežje – Krajna brda med 8. in 14. uro in na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Stara vas Videm, nizkonapetostno omrežje – Partizanska pot, Stara vas proti Vidmu, Saramati med 8. in 14. uro.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam