Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Starostnik nasilen do žene; tatvina goriva

Objavljeno: Četrtek, 23.03.2023    Rubrika: KRONIKA
Nasilje 1

Simbolična slika

Policisti PP Sevnica so 22. marca posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Sevnice. Ugotovili so, da 83-letni nasilnež izvaja fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerko. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper moškega bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Tatvina goriva na parkirišču

Na parkirnem prostoru na Obrežju je v noči na 23. 3. nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil več kot 600 litrov goriva.

Zalotili Makedonca, ki je tihotapil Ruse

Okoli 17. ure so policisti na območju Obrežja ustavili Dacia duster hrvaških registrskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni državljan Severne Makedonije v vozilu prevaža pet državljanov Rusije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Severne Makedonije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Rusije še potekajo.

Živahno na zeleni meji

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Nova vas ob Sotli) izsledili in prijeli 24 državljanov Kube, 15 državljanov Maroka, sedem državljanov Nepala, šest državljanov Afganistana, tri državljane Gane, tri državljane Pakistana, državljana Albanije in državljana Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam