Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Štirje lažje poškodovani v nesreči v Guntah; pretepel partnerko

Objavljeno: Torek, 13.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
121310052_707716316517673_4846472867794810196_o
12. oktobra se je okoli 19. ure pripetila prometna nesreča v Guntah na cesti med Krškim in Sevnico. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 19-letna voznica osebnega avtomobila, ki je izsilila prednost 60-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Povzročiteljica nesreče in potnica v vozilu 60-letnega voznika sta se v nesreči lažje poškodovali. 19-letni voznici so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvi

Policisti PP Krško so posredovali zaradi nasilja v družini. Zaščitili so žrtev in 40-letnemu moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Ugotovili so, da je nasilnež partnerko pretepel in jo poškodoval, v preteklosti pa naj bi bil že večkrat nasilen do žrtve. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 40-letnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in lahke telesne poškodbe.

Tatvina kolesa v Brežicah

Iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Vodnikovi ulici v Brežicah je med 7. 10. in 12. 10. neznanec odtujil moško treking kolo Specialized sirrus črne barve.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Bosne in Hercegovine, na podvozju enega izmed vagonov odkrili dva državljana Tunizije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Pri temeljiti mejni kontroli tovornega vozila srbskih registrskih oznak so policisti PMP Obrežje v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, v tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije tri državljane Afganistana, na podvozju tovornega vozila bosanskih registrskih oznak pa dva državljana Maroka. Krški policisti so v tovornem vozilu bosanskih registrskih oznak prijeli tri državljane Maroka, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Vse tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Plaz v Orešju nad Sevnico

V ponedeljek dopoldne se je v Orešju nad Sevnico sprožil manjši zemeljski plaz. Obveščene so bile pristojne službe.
 
Gasilci razkuževali dom starejših
 
Prav tako v ponedeljek dopoldne so v naselju Loka pri Zidanem Mostu gasilci PGD Sevnica razkuževali notranje prostore doma starejših občanov.

OBVESTILA

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Brežice grad med 12:00 in 14:00 uro.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice, foto: PGE Krško
 
« Nazaj na seznam