Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Stroj stisnil moškega ob drevo; Srb prevažal Turke

Objavljeno: Ponedeljek, 28.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Rešilni avtomobil 112

Poškodovan občan je bil prepeljan v novomeško bolnišnico.

V nedeljo, 27. 10., je malo po 15.00 v bližini naselja Reštanj delovni stroj občana stisnil ob drevo in ga poškodoval. Reševalci NMP Krško so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Na Dolenjskem zapeljal motorist iz Brežic v smrt

26. 10. se je nekaj po 17. uri v prometni nesreči pri kraju Stare Žage smrtno ponesrečil 38-letni motorist iz Brežic. Slednji je med vožnjo po regionalni cesti iz smeri Črnomlja proti Podturnu pri kraju Stare Žage zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste ter trčil v betonski podporni zid in varovalno ograjo. 38-letni moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Letos je na cestah na območju PU Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi (enajst v enakem obdobju 2018), in sicer dva potnika v osebnem avtomobilu, dva motorista, potnica na motorju, voznik osebnega avtomobila, voznik kmetijskega traktorja in pešec. Neprilagojena hitrost je bila vzrok za pet prometnih nesreč, v katerih je umrlo šest ljudi.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Krški vasi so policisti PP Brežice v noči na 27. 10. ustavili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo. Med postopkom so ugotovili,  da  21-letni  voznik  nima  veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru  izdihanega  zraka  pa  je  imel  0,74  miligramov alkohola. Vozil je neregistriran  in  nezavarovan  avtomobil,  na  katerem  so  bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Srb prevažal osem Turkov

Policisti  PP  Brežice so 27. 10. popoldne med opravljanjem nalog varovanja državne  meje  na  območju  Bizeljskega  ustavili  osebni avtomobil srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni državljan Srbije v avtomobilu prevaža osem državljanov Turčije (pet odraslih in tri otroke), ki  so  pred  tem  nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Srbije so odvzeli  prostost,  ga  pridržali  in  zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi  kaznivega  dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Poskusi izmika mejni kontroli

25.  10.  je  na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega  vozila  turških  registrskih  oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo  in  pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli skrita dva državljana Irana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti  PMP  Dobova  so  med  kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, na podvozju našli skritega državljana Afganistana,  ki je poskušal nezakonito vstopiti v Slovenijo. Predali so ga hrvaškim policistom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 25. 10 in 28. 10. izsledili in prijeli še 14 tujcev, ki so nezakonito  prestopili  državno mejo na območju krajev Dalnje Njive, Gaber, Sečje  selo,  Bizeljsko,  Dolenji  Suhor  pri  Vinici in Dobova. Policijski postopki  s  petimi  državljani  Turčije, tremi državljani Pakistana, dvema državljanoma  Sirije  in  po  enim državljanom Palestine, Egipta, Maroka in Rusije še niso zaključeni.

OBVESTILA

Elektrodela 28. oktobra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 28. 10., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • med 8.00 in 11.00 TP Zgornja Pohanca-izvod Zdole desno in
  • med 8.30 in 12.00 TP Črešnjice-izvod Špiler-Horžen levo.
Asfaltacija na Narplu

Kostak Krško obvešča, da bodo danes, 28. 10., zaradi asfaltacije izvedli popolno zaporo na kategorizirani javni poti JP 692476 Narpel – ulica (od Narpel 35 naprej). Zapora bo trajala predvidoma 1 dan.
« Nazaj na seznam