Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tat si je hišo odklenil sam

Objavljeno: Ponedeljek, 15.07.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V  naselju Kobile (občina Krško) je 14. 7. zvečer nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in iz stanovanjske hiše odtujil denar. Ključe vhodnih vrat je storilec našel na okenski polici pred vhodom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za nekaj manj kot 8000 evrov. V noči na 14. 7. je v Leskovcu pri Krškem neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, v kateri je našel in odtujil denar. Za kolikšen znesek gre, v tem primeru na PU Novo mesto ne poročajo.

IMG_0002

V passatu je Avstrijec prevažal sedem Sirijcev.

V Kostanjevici na Krki so 13. 7. nekaj po 19. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat avstrijskih registrskih oznak. 24-letni državljan Avstrije je v vozilu prevažal sedem državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Osumljenca kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, državljane Sirije pa predali hrvaškim varnostnim organom. Brežiški policisti so v noči na 15. 7. izsledili in ustavili osebni avtomobil Renault megane italijanskih registrskih oznak. Voznik iz Italije je v vozilu prevažal dva državljana Kosova, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

OBVESTILA

Elektrodela 15. julija

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 15. julija, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Sejmišče Sevnica, in sicer me 8. in 11. uro.

20-minutne zapore na cesti Radeče-Breg

Od ponedeljka, 15. 7., do petka, 26. 7., oziroma pet dni v navedenem terminu, bodo zaradi rušenja stavbe izvedene kratkotrajne popolne zapore državne ceste R3-679, odsek 1192 Radeče-Breg (od km 2,165-2,200), in sicer med 8. in 17. uro. Posamezne popolne zapore bodo trajale 20 minut.
« Nazaj na seznam