Časopis za pokrajino Posavje
8.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tatice so si v sevniški prodajalni prisvojile artikle v vrednosti prek 400 €

Objavljeno: Torek, 09.02.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Sevniške policiste so 6. 2. okoli 17.30 poklicali na pomoč iz prodajalne v Sevnici, kjer naj bi neznanci iz prodajalne odtujili večje število artiklov in z vozilom pobegnili. Novomeški OKC je z opisom vozila takoj seznanili policiste na terenu in policisti PP Krško so Renault megan izsledili v Krškem. Med postopkom so ugotovili, da se v vozilu nahajajo 40-letnica z območja Šentjerneja in 24-letnica ter 48-letnica z območja Krškega.

Zasegli so jim večjo količino ukradenih prehrambenih artiklov v vrednosti okoli 420 evrov in jih vrnili oškodovani prodajalni. Zoper osumljenke kaznivega dejanja tatvine bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo in jim izdali plačilne naloge zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Tatvina koles

V Leskovcu pri Krškem je v noči na 5. 2. nekdo skozi odprto okno vstopil v objekt in odtujil pet koles. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.

Iz gospodarskega poslopja izmaknil prek 5000 €

Na Oklukovi Gori na območju PP Brežice je v noči na 7. 2. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 5400 evrov.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PPP Novo mesto so bili 5. 2. nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Obrežju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 42-letnega voznika, ki je stal v koloni, slednjega pa je odbilo v avtomobil, ki je stal pred njim. 42-letni voznik in potnik v njegovem vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je 44-letni voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,32 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Z avtomobilom v nasad jabolk

prometna nesreca-drevo-simbolna

Fotografija je simbolična.

V ponedeljek nekaj pred 19. uro je v Vrbini, občina Krško, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v nasad jabolk. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Poškodovanih ni bilo.

Kršiteljici zasegli pištolo

V noči na 9. 2. so policisti posredovali zaradi groženj na območju mejnega prehoda Obrežje, kjer je prišlo do spora med voznico in voznikom, ki sta stala v koloni vozil na vstopu v Slovenijo. 26-letni državljan Bosne in Hercegovine naj bi se z avtomobilom VW passat vrinil pred avtomobil 38-letne voznice iz Srbije, ta pa naj bi izstopila iz vozila in proti njemu usmerila pištolo. 26-letnik je stekel do policistov po pomoč, ti pa so takoj posredovali in ženski odvzeli airsoft pištolo. Okoliščine še preverjajo in bodo zoper kršiteljico ukrepali v skladu s pooblastili. Prepovedano je namreč nošenje, razkazovanje in uporaba različnih predmetov, ki sicer ne spadajo v kategorijo orožja po zakonu o orožju, vendar pa se z njimi lahko povzroči vznemirjenje ali ogroženost. Za prekršek se posameznika kaznuje z globo. 

Poskus izmika mejni kontroli


Policisti PMP Obrežje so med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak na vstopu v Slovenijo odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu romunskih registrskih oznak so odkrili državljana Maroka in državljana Tunizije, ki sta se prav tako poskušala izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti PP Brežice izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana in dva državljana Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti PP Novo mesto so pri Mirni Peči prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.


Gasilci razkužili šolo

Ob 17.11 so v Krmelju, občina Sevnica, gasilci PGD Sevnica razkužili prostore OŠ.

OBVESTILA

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, dne 9. februarja 2021, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije za področje nadzorništva Krško okolica:
  • na območju transformatorske postaje: NNO Senovo Božičnik izvod Božičnik stara hala med 9.00 in 10.00 in
  • na območju transformatorske postaje: Straža gora med 8.00 in 9.00.
Za področje nadzorništva Krško mesto:
  • na območju transformatorske postaje: Gazice Krka med 8.00 in 10.15,
  • na območju transformatorske postaje: Dobrava Pristava med 10.30 in 12.45 in
  • na območju transformatorske postaje: Pristava Gazice med 13.00 in 14.30.
Za področje nadzorništva Mokronog:
  • na območju transformatorske postaje: NNO Kaplja vas izvod Tržišče med 8.00 in 12.00.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam