Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tatvina 29 parfumov; okvara na vodovodu na Strmeckijevi ulici v Krškem

Objavljeno: Sreda, 13.10.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
12. 10. so bili nekaj po 15. uri sevniški policisti obveščeni, da je neznanec iz prodajalne v Sevnici odtujil kar 29 parfumov v vrednosti okoli 1.600 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo. 

Zasegli tovorno vozilo

Policisti so včeraj v Boštanju zasegli tovorno vozilo kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovorrnega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se, skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILa

Dopoldan brez vode na Strmeckijevi ulici v Krškem

Kostak krško obvešča, da bo danes, 13. 10., do predvidoma 12.00, zaradi okvare na vodovodnem sistemu prekinjena oskrba s pitno vodo na Strmeckijevi ulici v Krškem. Zaradi zapiranja vodovodnega sistema in nihanja tlakov v cevovodu se lahko pojavi bela obarvanost pitne vode, ki je posledica raztopljenega zraka v vodi. Pojavi se lahko tudi obarvanost oziroma motnost vode. Priporočajo, da v obeh primerih odstranite mrežice na pipi in vodo dobro iztočite. Za dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko 07 48 17 225.
___________________________________________

Elektrodela 13. oktobra

transformatorska postaja

Transformatorska postaja, simbolna slika

Krška districubucijska enota Elektra Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 13. 10., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj (TP) v občinah Brežice, Krško in Sevnica: 
  • TP Suhadol, nizkonapetostno omrežje – Suhadol med 8.30 in 12.00,
  • TP Gorica pri TE - nizkonapetostno omrežje blok Elektrarniška cesta 26 med 8.00 in 14.00,
  • TP Vrbinska vas - nizkonapetostno omrežje Spodnji Stari Grad - smer zbirni center med 8.00 in 10.00,
  • TP Gorenje Zabukovje predvidoma med 8.00 in 14.15 uro ter
  • TP Lisca Spodnje Brezovo - nizkonapetostno omrežje Slemenšek med 8.00 in 13.00
 Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte