Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tatvina akumulatorjev in goriva

Objavljeno: Torek, 12.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Na  parkirnem  prostoru v Krški vasi je med 9. in 11. 11. nekdo iz dveh tovornih vozil ukradel štiri  akumulatorje  in  iztočil okoli sto litrov goriva. Lastnika je oškodoval za več kot tisoč evrov.

Zapenjen potok v Tržišču

pena na vodi

Da bi odkrili vzroke penjenja potoka v Tržišču, so bili odvzeti vzorci (simbolična slika)

V ponedeljek popoldan je bila v naselju Tržišče v potoku opažena bela peneča se snov. Gasilci PGD Sevnica so v potok postavili vpojna črevesa, policisti pa so vzeli ustrezne vzorce vode. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju krajev Stara Lipa, Gorica (Črnomelj), Dobova, Mala Dolina in Vrhe izsledili in  prijeli 28 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki  z desetimi državljani Afganistana, devetimi državljani Pakistana, osmimi državljani Maroka in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

OBVESTILA

Elektrodela 12. novembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 12. 11., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Nova Gora-izvod Apnenik zidanice med 8.30 in 11.00 uro,
  • TP Podbočje med 8.00 in 11.00,
  • TP Cerina Straža-izvod Oštrbenk med 8.00 in 12.00, 
  • TP Cerina-izvod Dvorce proti Prilipam med 12.00 in 14.00 ter
  • TP Vitovec-izvod Gnidica med 8.00 in 14.00.
« Nazaj na seznam