Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tatvina akumulatorjev; nadzor nad kolesarji

Objavljeno: Sreda, 18.05.2022    Rubrika: KRONIKA
DSC_6291

simbolična slika

V naselju Mala Dolina na območju PP Brežice je med 13. 5. in 17. 5. nekdo iz premičnih semaforjev odtujil štiri akumulatorje.
 

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč (PP Brežice) izsledili in prijeli pet državljanov Kube. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Nadzor nad kolesarji

Vse do 18. junija po vsej državi potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev, s katerimi želi policija vplivati na vse udeležence v prometu, da bi upoštevali cestno prometne predpise. Policisti bodo preverjali ali kolesarji upoštevajo prometna pravila, pozorni pa bodo tudi na kršitve voznikov motornih vozil, ki največkrat ogrožajo kolesarje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti, nepravilnega prehitevanja in neprilagojene hitrosti. Pogosteje bodo preverjali tudi psihofizično stanje kolesarjev in ostalih udeležencev. Policisti vse pozivajo k strpni vožnji in večji previdnosti na cestah.

V zadnjih letih se je na območju Policijske uprave Novo mesto povečalo število kolesarjev udeleženih v prometnih nesrečah. V lanskem letu so bili kolesarji udeleženi v 73 prometnih nesrečah (65 v letu 2020). En kolesar je izgubil življenje (0 v letu 2019), 18 jih je utrpelo hude telesne poškodbe (10 v letu 2019) in 48 lažje poškodbe (51). V več kot 60% je bilo ugotovljeno, da so za nesreče odgovorni kolesarji. Med vzroki so prevladovali neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje in vožnja pod vplivom alkohola.

Vir: PU Novo mesto 
« Nazaj na seznam
»