Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tatvina aluminijastih profilov

Objavljeno: Torek, 15.10.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlomilec (pexels.com)

simbolna slika

Z dvorišča podjetja v Krškem je med 11. in 14. oktobrom nekdo odtujil aluminijaste profile, s čimer je podjetje oškodoval za okoli 4000 evrov.

Med prevračanjem traktorja poškodovan voznik

14. oktobra se je ob 14.23 v Zagaju, občina Bistrica ob Sotli, na gozdni poti prevrnil traktor. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so s pivniki popivnali razlite tekočine. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so poškodovanega traktorista oskrbeli na kraju in nato prepeljali v SB Brežice.

Voznica v Gazicah zapeljala v jarek

14. 10. je ob 23. uri v naselju Gazice osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili baterijo, nudili pomoč reševalcem in poskrbeli za razsvetljavo. Do izteka motornih tekočin ni prišlo. Reševalci so poškodovanko na kraju oskrbeli in prepeljali v UC Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Nezakonita prehoda državne meje

Policisti so 14. oktobra med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic prijeli državljana Libanona,  v  Spodnjih Radencih pa državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopki s tujcema še niso zaključeni.


OBVESTILA

Načrtovana elektrodela 15. oktobra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo 15. oktobra zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  •  TP Mali Koren, Krakovo in Krakovo Gomilamed 7:00 in 7:45 uro ter med 14:00 in 14:45,
  • TP Površje Dolenja vas, Dolga Raka, Smednik, Kržišče, Gmajna in Ravno Kremen med 7:00 in 14:00,
  • TP Šutna- izvod pod TP, smer Dol, hiša pod TP med 9:00 in 11:00 ter
  • TP Mrtvice - izvod Mrtvice proti Brežicam med 12:00 in 13:00 uro.
« Nazaj na seznam