Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tatvina suhih mesnin

Objavljeno: Sreda, 28.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
suhomesnati izdelki - simbolicna
Policiste PP Krško so 27. oktobra okoli 19. ure poklicali na pomoč iz prodajalne v Leskovcu pri Krškem, kjer naj bi več oseb kradlo artikle. Takoj so odzvali in v prodajalni izsledili in prijeli tri osumljenke in osumljenca iz naselja v okolici Krškega, ki so si skušala nelegalno prisvojiti več suhomesnatih izdelkov. Ukradene izdelke so zasegli in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljence bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Prijeli pet sprovajalcev in enajstdržavljanov Bangladeša

Policisti so v torek okoli 16. ure pri krožišču na Drnovem ustavili avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Italije, stara 37 in 40  let, v vozilu prevažata šest državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili  državno mejo. Ustavili so tudi osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak, v katerem sta bila dva državljana Slovenije, ki sta prav tako sodelovala pri sprovajanju tujcev. Četverici so odvzeli prostost, jih pridržali in jih bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega  dejanja  prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Avtomobila so zasegli, policijski postopki z državljani Bangladeša pa še potekajo.

Brežiški policisti so ob 17. uri v Čatežu ob Savi ustavili osebni avtomobil Audi  A4 poljskih registrskih  oznak. Ugotovili so, da 28-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalca so pridržali in mu zasegli avtomobil. Policijski postopki z državljani Bangladeša še niso zaključeni.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Podbočju (PP Krško) izsledili in prijeli tri državljane Afganistana in dva državljana Kitajske. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OBVESTILA

Elektrodela v brežiški in sevniški občini

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 28. oktobra, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju spodaj navedenih transformatorskih postaj:
  • TP Mokrice med 8.30 in 10. uro,
  • TP Slovenska vas-Mokrice, Perišče, Velika Dolina in Velika Dolina-zadružni dom med 11. in 13. uro,
  • TP Sejmišče Sevnica in Drožanjska med 8. in 10.30 uro ter
  • TP Pot na Dobravo med 11. in 14. uro.
Zapora na delu Rostoharjeve ulice v Krškem

Kostak d.d. sporoča, da bo zaradi del na cestišču vzpostavljena popolna premična zapora na delu Rostoharjeve ulice v Krškem, in sicer od danes dalje, 28.10., do 01.01.2021.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto

 
« Nazaj na seznam
»