Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tlenje na požarišču nedeljskega požara; prestregli okoli 20 ilegalcev

Objavljeno: Torek, 14.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Gasilci firefighters-870888_1920 pixabay.com

Simbolna fotografija

Včeraj zjutraj, 13. 5., so nekaj po 8. uri gasilci PGD Veliki Trn na zahtevo policije v naselju Črešnjice nad Pijavškim dodatno zalili požarišče nedeljskega požara, v katerem je bil uničen stanovajski objekt, 58-letni krajan pa je izgubil življenje.

Pri Bizeljskem z vozilom s ceste

V ponedeljek, 13. 5., so okoli 14. ure posredovali gasilci PGE Krško v naselju Stara vas-Bizeljsko, kjer je osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč avtovleki in počistili cestišče.

Vlom v prostore društva

V kraju Pečice na območju Brežic je v noči na 13. 5. nekdo vlomil v prostore društva. Odtujil je okoli 60 evrov, z vlomom pa povzročil še za okoli 100 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PP Brežice so bili v popoldanskih urah obveščeni, da naj bi pri Obrežju po avtocesti pešačila dva moška. Moška so izsledili in med postopkom ugotovili, da gre za državljana Afganistana in državljana Pakistana, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo v okolici Slovenske vasi. Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje nekaj po 22. uri na Jesenicah na Dolenjskem izsledili in prijeli tri državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Policisti PMP Dobova so v popoldanskih urah opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal osebne avtomobile. Med pregledom vagonov so pod naloženimi avtomobili našli skrita dva državljana Sirije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku prevzeli hrvaški varnostni organi. V  noči na 14. 5. sta na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljala voznika tovornih vozil makedonskih registrskih oznak, ki sta v vozilih prevažala akumulatorje, tovor pa je bil namenjen v Slovenijo. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornih delov, kjer so našli deset državljanov Afganistana in državljana Pakistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Dvig Bregane in Krke

Malo pred 13. uro je v naselju Slovenska vas začel poplavljati potok Bregana. Gasilci PGD Obrežje, Velika Dolina in Brežice so s protipoplavnimi vrečami zaščitili 13 stanovanjskih objektov, v treh stanovanjskih objektih pa so zaradi dviga podtalnice iz kletnih prostorov izčrpali vodo. Nekaj po 23. uri je v naselju Malence na območju pogostih vsakoletnih poplav začela poplavljati tudi reka Krka.

Veter prevrnil reklamni kozolec

Danes, 14. 5., je nekaj po polnoči na relaciji Bizeljsko-Orešje močan sunek vetra na cesto podrl enojni reklamni kozolec. Kritino in ostale lesene dele je s cestišča odstranil dežurni pri podjetju CGP.

OBVESTILA

Elektrodela 14. maja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 14. 5., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije nadzorništva na območju transformatorskih postaj:
  • TP Površje med 9. in 13. uro,
  • TP Male Vodenice-izvod Male Vodenice-SKS desno med 8. in 12. uro,
  • TP Ribnica, Gaj in Mala Dolina med 8.30 in 11.30 uro,
  • TP Šentlenart vas, Gornji Šentlenart 2 in Brežice Vrbina hlevi med 8. in 12.30 uro ter
  • TP Gregovci med 8.30 in 14. uro.
« Nazaj na seznam