Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Totalka nalit« za volanom

Objavljeno: Petek, 16.04.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
policija-nadzor-alkotest (3)

simbolična slika

Brežiški policisti so med kontrolo prometa na območju Velikih Malenc nekaj po 14. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Opel astra. Med postopkom so ugotovili, da 51-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu zaradi kršitev izvršuje ukrep prenehanja veljavnosti. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost alkohola. V litru izdihanega zraka je imel kar 1,34 miligramov alkohola (2,8 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli sprovajalko in štiri državljane Kitajske

Na mejni prehod Slovenska vas je na vstop v Slovenijo pripeljala voznica osebnega avtomobila VW bora slovenskih registrskih oznak. Policisti so med postopkom mejne kontrole ugotovili, da 62-letna državljanka Slovenije v prtljažniku vozila prevaža tri državljane Kitajske, skritega za zadnjimi sedeži pa so našli še enega državljana Kitajske. Tujce, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, bodo predali hrvaškim varnostnim organom. 62-letni sprovajalki so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli osebni avtomobil. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Gasilci na Zdolah pogasili podrast

15. aprila so nekaj pred 11.30 gasilci PGE Krško in PGD Zdole na Zdolah pogasili gorečo podrast v sadovnjaku na površini okoli 20 arov.

OBVESTILA

Motena dobava vode na Cesti bratov Milavcev v Brežicah

Komunala Brežice obvešča uporabnike s Ceste bratov Milavcev, od hišne številke 53 do hišne številke 69, da bo 8:00 do 15:00  zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju motena dobava pitne vode

Dopoldan elektrodela v Nemški vasi

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 16. 4.,med 8:00 in 11:00, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Nemška vas, nizkonapetostno omrežje – Nemška vas (občina Krško).
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

20.05.2020 | Sporočilo

Skrb za telo in um v objemu narave

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače