Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tovornjakar napihal več kot 1,3 promila alkohola

Objavljeno: Sreda, 19.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
MejniPrehodObrežje034 (1)

Pogled na MMP Obrežje (foto: arhiv PO)

Novomeški prometni policisti so 18. 2. izvajali kontrolo prometa na območju mejnega prehoda Obrežje. Okoli 9. ure so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom. 35-letni državljan Slovenije je imel v litru izdihanega zraka 0,64 mg alkohola (1,33 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje se je v torek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Na Obrežju intervencija gasilcev zaradi razlitega goriva

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so danes zjutraj, 19. 2., nekaj po 5.30 posredovali na izstopu iz države na Mednarodnem mejnem prehodu Obrežje, kjer je iz kombiniranega vozila iztekalo pogonsko gorivo.

Helikopter prepeljal obolelo osebo iz Sevnice v Maribor
 
Včeraj popoldan je ob 16.30 helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljal obolelo osebo iz Sevnice v UC Maribor. Gasilci PGD Sevnica so pomagali pri prenosu obolele osebe in zavarovali območje pristanka helikopterja.
« Nazaj na seznam