Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tovornjakar odvzel prednost kolesarju

Objavljeno: Četrtek, 12.11.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
foto pgd sevnica

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Sevnica so bili nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika tovornega vozila in kolesarja na Blanci. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 27-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je ob zavijanju desno odvzel prednost 58-letnemu kolesarju.

Lažje poškodovanega kolesarja so oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče in odstranili poškodovano kolo.

Vlom v nenaseljeno hišo v Kobilah

Med 8. 11. in 11. 11. je v Kobilah na območju PP Krško nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Nezakoniti prestopniki meje pri Šutni in Ribnici

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Šutne (PP Krško) izsledili pet državljanov Bangladeša in na območju Ribnice (PP Brežice) državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Gasilci odprli vrata v stanovanje

Ob 10.30 so posredovali gasilci PGE Krško na Leskovški cesti v Krškem, kjer so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 12. novembra 2020, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • za področje nadzorništva Brežice na območju transformatorske postaje: Bizeljsko izvod Drenovec med 8:30 in 11:00 uro ter na območju transformatorske postaje: Bojsno šola izvod smer Bojsno šola med 8:30 in 12:00 uro;
  • za področje nadzorništva Krško mesto pa na območju transformatorske postaje: Polšca izvod DES blok vila med 10:00 in 14:30 uro. 
Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Otroške sobe

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!