Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tovorno vozilo s ceste; v Radečah zgorel nadstrešek in del ostrešja hiše; podrto drevo med Velikim Mraševim in Cerkljami

Objavljeno: Ponedeljek, 23.01.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
326665632_868576351060843_5946782541880221726_n

Podrto drevo na cesti med Velikim Mraševim in Cerkljami ob Krki (foto: FB)

DSC_7802

Zaradi snežnih razmer je treba vožnjo prilagoditi stanju na vozišču (foto: R. R.).

22. 1. je nekaj pred 22.00 v Koprivnici tovorno vozilo zdrsnilo s cestišča. Policisti so ugotovili, da je 50-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Voznik in trije potniki so se lažje poškodovali, oskrbeli so jih v zdravstvenem domu.

Kršitelj z dvema promiloma alkohola

22. 1. okoli 19. ure so sevniški policisti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,99 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Radečah zgorel nadstrešek ob hiši in del ostrešja hiše

22. 1. so nekaj pred 15.00 na Starograjski cesti v Radečah pred stanovanjsko hišo zagorele smeti v smetnjaku. Ogenj se je razširil na nadstrešek in zatem še na ostrešje hiše. Gasilci PGD Radeče in Jagnjenica so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, odklopili elektriko in zaprli ventil plinske napeljave. Iz objekta so evakuirali stanovalce in prostore pregledali s termovizijsko kamero. Poškodovan je nadstrešek in okoli 25 kvadratnih metrov ostrešja.

Dimniški požar v Koprivnici
 
22. 1., nekaj minut pred 21.00, je prišlo do vžiga saj v dimniku stanovanjskega objekta v Koprivnici. Gasilci PGE Krško in PGD Veliki Kamen so požar pogasili, s termovizijsko kamero pregledali dimnik in ostrešje  ter odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Krško so 20. 1. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Krškega, kjer naj bi pijan kršitelj razgrajal in nadlegoval družinske člane. 41-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 20. 1. in 23. 1. na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje) izsledili in prijeli 22 državljanov Rusije, 19 državljanov Maroka, 17 državljanov Afganistana, pet državljanov Nepala, štiri državljane Indije, tri državljane Bangladeša, tri državljane Pakistana, dva državljana Alžirije in državljana Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Se odpravljate na pot? Policija opozarja: na Dolenjskem še vedno močno sneži, vozne razmere so zahtevne

Na območju Dolenjske že več ur sneži, vozne razmere so zahtevne, promet pa zelo upočasnjen, zato vsem voznikom svetujemo previdnost. Policisti že vso noč spremljajo razmere na cestah, obveščajo pristojne službe in na več odsekih cest iz prometa izločajo tovorna vozila. Veliko težav je zaradi podrtih dreves, ki so padla na cesto in ovirajo promet. Na dolenjski avtocesti velja izločanje za tovorna vozila nad 7,5 tone na počivališču Starine in na Obrežju (proti Ljubljani) in med priključkoma Ivančna Gorica in Bič proti Novemu mestu. Prav tako velja prepoved za priklonike in polpriklopnike na glavni cesti Novo mesto - Metlika in na cesti Semič - Jugorje. Voznikom svetujemo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot se naj odpravijo le, če je to nujno potrebno. Preverijo naj razmere na cestah z vozil pred vožnjo odstranijo sneg in se na pot odpravijo pravočasno. Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja ob robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujno potrebni.

OBVESTILA

Trenutno neprevozna cesta Veliko Mraševo-Cerklje ob Krki

Po podatkih Facebook strani Policijske kontrole POSAVJE je ob 8.30 na relaciji Veliko Mraševo-Cerklje ob Krki zaprt promet zaradi padlega drevesa čez cestišče.

Med Zalokami in Smednikom oviran promet

Na dolenjski avtocesti med Zalokami in Smednikom proti Ljubljani je oviran promet zaradi prometne nesreče.

Vremenska napoved

Po podatkih Agencije za okolje bo danes oblačno s padavinami, po nižinah deloma dež, deloma sneg. Zelo vetrovno bo. Jutri bo oblačno, občasno bodo še padavine, po nižinah povečini dež.

Vir: ReCO Brežice, ReCO Celje, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte