Časopis za pokrajino Posavje
16.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Traktor pod seboj pokopal 81-letnega krajana Drenovca

Objavljeno: Četrtek, 12.10.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Žal četrtkovo jutro pričenjamo s tragično novico. Včeraj pozno popoldne se je v kraju Drenovec pri Leskovcu pri košnji trave z vrtnim traktorjem prevrnil krajan. Pri tem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je kljub reanimaciji preminil na kraju dogodka. Kot so sporočili iz PU Novo mesto, se je 81-letni krajan s traktorjem prevrnil med košnjo brežine. Med prevračanjem je sicer padel s traktorja, a je vozilo obstalo na njem.

Zasegli ukraden Land Rover

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je sioči okoli 21. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Land Rover. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, na katerem so bile predrugačene številke šasije. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil leta 2015 ukraden v Italiji. 46-letnemu državljanu Hrvaške so avtomobil zasegli in z ugotovitvami seznanili Okrožno državno tožilstvo Krško.

Nezakonito prestopil državno mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Obrežju izsledili in prijeli državljana Kosova, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILA

Okvara vodovoda na Prežihovi v Brežicah

Danes, 12. 10., je nekaj po 5. uri zjutraj prišlo do okvare na vodovodnem omrežju na Prežihovi ulici v Brežicah, zaradi česar bo predvidoma do 9. ure motena dobava pitne vode na Prežihovi in delu Kregarjeve ulice. Okvaro odpravljajo delavci Komunale Brežice.

Popolna zapora ceste Brezje pri Senušah - Velika vas

Kostak Krško obvešča, da bo do 15.oktobra postavljena popolna zapora na občinski Brezje pri Senušah – Velika vas, in sicer od konca naselja Velika vas v dolžini 550 m. Zapora je postavljena zaradi sanacije in preplastitve vozišča, obvoz pa ni predviden.

Elektrodela 12. oktobra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 12. 10., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  • med 8. in 14. uro TP Štaba in TP Boštanj 2 - izvod Cizerle (občina Sevnica),
  • med 8.30 in 11. uro TP Malo Mraševo - izvod Križaj (občina Krško).
« Nazaj na seznam