Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Traktorist v nesreči utrpel hude poškodbe

Objavljeno: Ponedeljek, 14.06.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
traktor-nesreca-foto PGE-arhiv

Simbolična fotografija

12. 6. nekaj pred 17. uro se je zgodila prometna nesreča v Globočicah na območju PP Brežice. Policisti so ugotovili, da je 64-letni voznik kmetijskega traktorja vozil po lokalni cesti, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se večkrat prevrnil. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Povzročitelj nesreče brez veljavnega vozniškega dovoljenja

10. 6. nekaj pred 16. uro so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Tržišču. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 62-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 65-letne voznice. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Poškodovan kolesar

Brežiški policisti so bili 12. 6. obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo otroka, ki se je poškodoval pri padcu s kolesom. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila med Gorenjo in Dolenjo Pirošico, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, zapeljal s ceste in trčil v prometni znak. 12-letni otrok, ki je med vožnjo uporabljal kolesarsko čelado, se je pri padcu lažje poškodoval.

Tatvina goriva

Na avtocestnem postajališču Zaloke je v noči na 12. 6. neznanec iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 600 litrov goriva.

Vlom v počitniško hišo

Na Jelovcu, na območju PP Sevnica, je med 8. 6. in 12. 6. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil dve motorni žagi in dve kosilnici. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med kontrolo tovornega vozila turških registrskih oznak odkrili dva državljana Afganistana in državljana Pakistana. Tujce, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim policistom.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam