Časopis za pokrajino Posavje
10.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Travniški požar na Drnovem

Objavljeno: Nedelja, 12.03.2017    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V soboto zvečer so posredovali gasilci PGE Krško in PGD Drnovo v kraju Drnovo, kjer je prišlo do travniškega požara. Gasilci so pogasili približno 400 kvadratnih metrov trave in grmičevja. Obveščene so bile pristojne službe.

Gasilci pomagali reševalcem

Še malo pozneje v soboto  so posredovali gasilci PGD Bizeljsko na Vinarski cesti Bizeljsko, občina Brežice, kjer so pomagali reševalcem NMP Brežice pri prenosu obolele osebe v reševalno vozilo. Okoli 13. ure so na Slomškovi ulici v Brežicah gasilci PGD Brežice s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili dostop reševalcem NMP Brežice do onemogle osebe, ki so jo oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Brežice.

Počistili oljne madeže na cestišču

V soboto dopoldne je na cesto Sevnica–Boštanj iz tovornega vozila iztekalo hidravlično olje. Posredovali so dežurni pri cestnem podjetju, ki so več oljnih madežev v dolžini okoli 100 metrov posuli z vpojnimi sredstvi in jih počistili. Obveščene so bile pristojne službe.
 
Padel z lestve
 
V soboto okoli 14. ure je v naselju Župelevec, občina Brežice, občan padel z lestve in se pri tem poškodoval. Reševalci NMP Brežice so občana oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Brežice.
 
« Nazaj na seznam