Časopis za pokrajino Posavje
27.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Travniški požari pri Smedniku in Drnovem

Objavljeno: Četrtek, 16.09.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
travniski-pozar (1)

Fotografija je simbolična.

V sredo nekaj pred 14. uro je ob avtocesti pri Smedniku gorela suha trava. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so požar pogasili. Okoli 17. ure pa je gorela suha trava in podrast na več mestih pri Drnovem. Požar so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Drnovo.

Gasilci 'vdrli' v avto ...

Ob 10.58  so na Cesti krških žrtev v Krškem, gasilci PGE Krško,  s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila in prišli do ključev vozila, ki jih je občanka zaklenila v vozilu. 

... in vozili vodo

Gasilci PGD Globoko in Dečno selo so porabnikom v naselju Zgornja Pohanca, občina Brežice, prepeljali 130 m3 pitne vode.

Afganistanec se je skrival na podvozju

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v državo, med kontrolo tovornega vozila bosanskih registrskih oznak, na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je skrit na rezervnemu kolesu poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Albanije in državljana Kosova, pri Ločah (PP Brežice) štiri državljane Irana, na območju Mihalovca (PP Brežice) štiri državljane Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OBVESTILA
 
Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Brežice na območju transformatorske postaje Jereslavec, nizkonapetostno omrežje – Prostostoječa omarica med 8.30 in 12. uro, na območju transformatorske postaje Vinji vrh nizkonapetostno omrežje – Belinje med 8. in 14. uro, na območju transformatorske postaje Vrhovska vas nizkonapetostno omrežje – Bušeča vas Unetič med 8. in 14. uro;
  • na področju nadzorništva Krško mesto na območju transformatorske postaje Krško šola, nizkonapetostno omrežje – Krško pod goro predvidoma med 8. in 13. uro;
  • na področju nadzorništva Krško okolica  na območju transformatorske postaje Čretež, nizkonapetostno omrežje – Proti gori med 8. in 12. uro;
  • na področju nadzorništva Sevnica na območju transformatorske postaje Sevnica mesto, nizkonapetostno omrežje – Prostostoječa omarica med 8. in 12. uro.
Komunala d.o.o. Brežice obvešča o moteni oskrbi s pitno vodo dne 16.9.2021 od 7.00 do 12.00 ure zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju in sicer v Ulici Kozjanskih borcev 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 40, na Cesti svobode 35 - OMW, Cesti svobode 33 - Mizarstvo in trgovina Škofljanec d.o.o. in Cesti svobode 31 - M Tehnika, Lagea trgovsko podjetje, Gostilna.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

11.11.2020 | Redakcija

Popestritev jedilnika z ribami

27.06.2021 | Redakcija

Življenje v vodi in ob njej