Časopis za pokrajino Posavje
5.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trčila kolesar in avto, slednji pristal v potoku

Objavljeno: Ponedeljek, 12.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Avto v potoku (6)
V nedeljo popoldne, nekaj po 15.30 uri, sta na relaciji Šentjanž–Srednik v občini Sevnica trčila kolesar in osebno vozilo, ki je pristalo v potoku. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, iz vozila rešili osebo, v potok postavili lovilna črevesa in preprečili iztek motornih tekočin, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa in ga izvlekli iz potoka. Reševalci NMP Sevnica so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Celje (foto: PGD Sevnica).

Na policijo prinesel ostanke 2. svetovne vojne
 
V soboto je občan na Policijsko postajo Brežice prinesel naboj za top flak, letalski eksplozivni naboj in polprebojno granato, ki so jih policisti varno shranili. V nedeljo sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije nevarne najdbe, ostanek 2. svetovne vojne, nemške izdelave odstranila in jih do uničenja shranila v skladišče.

Vlom v Trščini

V naselju Trščina na območju Sevnice je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je pištolo, zlat nakit in ročno uro.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 9. 8. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju našli skritega državljana Afganistana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 9. 8. in 12. 8. so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Prilipe, Balkovci, Črnomelj, Uršna sela, Gornji Suhor pri Vinici, Metlika, Mihelja vas, Čatež ob Savi in v Novem mestu izsledili in prijeli 40 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 20 državljani Iraka, devetimi državljani Pakistana, štirimi državljani Indije, tremi državljani Bangladeša in po enim državljanom Maroka, Sirije, Tunizije in Alžirije še niso zaključeni.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 210 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 770 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila devetim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 31-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte