Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trčilo osebno in tovorno vozilo s priklopnikom

Objavljeno: Torek, 07.12.2021    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Nesreca, Impoljca-Zavratec

Na cesti Zavratec-Studenec se je v današnjem zgodnjem popoldnevu pripetila prometna nesreča.

Ob 13.49 sta na cestnem odseku Zavratec-Studenec, občina Sevnica, trčili osebno in tovorno vozilo s priklopnikom. Poškodovani sta bili dve osebi. Gasilci PGD Sevnica so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili prvo pomoč poškodovanima osebama, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in s tem preprečili iztekanje le-teh v bližnji ribnik, s pomočjo cestnega podjetja počistili cestišče, in nudili pomoč policiji in reševalcem.

Nekaj časa je bila vzpostavljena popolna zapora ceste. Reševalci NMP Sevnica so poškodovani osebi oskrbeli na kraju in ju prepeljali v UC Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Dimniški požar v Bukošku
 
Ob 21.04 so v naselju Bukošek, občina Brežice, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Bukošek in Brežice okolica so požar pogasili, s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika ter odsvetovali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 8. 12., med 8:00 in 14:00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju Sevnica z okolico (nadzorništvo Sevnica) na območju transformatorske postaje Pečje, nizkonapetostno omrežje – Lončarjev Dol. 

Vir: ReCO Brežice, foto: PGD Sevnica 
« Nazaj na seznam
»