Časopis za pokrajino Posavje
31.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trije poškodovani v nesreči pri Gorenjih Dolah

Objavljeno: Torek, 04.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
prometna nesreca-drevo-simbolna

Simbolna fotografija

3. februarja je malo po 16:00 v bližini naselja Gorenje Dole (občina Krško) v kombinirano vozilo s pobočja priletelo v drevo. Pri tem so se poškodovale tri osebe. Reševalci NMP Krško so poškodovane oskrbeli, eno prepeljali v SB Novo mesto ter dve osebi v SB Brežice.

Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, odklopili akomulator na vozilu, posuli iztekle motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih, zavarovali ostala drevesa na pobočju, osvetlili kraj dogodka, očistili cestišče in nudili pomoč avtovleki pri nalaganju vozila. Cesta je bila zaprta za ves promet.

Na Obrežju pridržali alkoholizirano osebo ...

Na PMP Obrežju so policisti PU Novo mesto pri kontroli ugotovili, da oseba kaže očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal 0.77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper osebo je bilo odrejeno pridržanje po 110/2 ZP, sledi obdolžilni predlog.
 
... in našli dva tujca brez dokumentov

Policisti so na mejnem prehodu PMP Obrežje pri pregledu tovornih vozil našli dva tuja državljana, ki nista posedovala dokumentov. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.
 
OBVESTILA

Motena dobava vode v Bojsnem

Komunala Brežice obvešča uporabnike Bojsnega, da bo danes, 4. 2., med 8:00 in 14:30 motena dobava pitne vode zaradi popravila okvare na vodovodnem omrežju.

Motena dobava vode v Pošteni vasi in Vinjem Vrhu

Komunala Brežice obvešča uporabnike iz Poštene vasi in Vinjega Vrha, da bo danes, 4. 2., med 8:00 in 13:00 motena dobava vode zaradi vzdrževalnih del na vodovodu.

Motena dobava vode tudi v centru Kapel

Uporabnike iz centra Kapel obveščamo, da bo od ponedeljka, 3. 2., do predvidoma petka, 7. 2. med 7:00 in 14:00 občasno motena dobava vode zaradi vzdrževalnih del na glavnem vodovodu.

Elektrodela 4. februarja

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 4. 2., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju TP Leskovec Kerin, in sicer med 8:30 teer 11:30 in med med 11:00 in 12:00 na območju TP Površje-izvod Površje-Dolenja vas.
« Nazaj na seznam