Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Trk dveh vozil v Brežicah

Objavljeno: Četrtek, 17.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
razbit avto pixabay.com
V sredo zjutraj okoli 8. ure sta v križišču Aškerčeve ulice in Hrastinske poti v Brežicah trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili bateriji in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Cestišče je očistil dežurni upravljavec občinskih cest KOP Brežice. Reševalci NMP Brežice so eno poškodovano osebo ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice. Obveščene so bile pristojne službe. Policisti so eni od obeh voznic, ki sta bili udeleženi v nesrečo, napisali plačilni nalog zaradi izsiljevanja prednosti.

13-letnik padel in se poškodoval

V krški Vrbini je popoldne padel 13-letni kolesar in se lažje poškodoval. Med vožnjo je uporabljal varnostno čelado.

Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je nevarna

Če med vožnjo uporabljate mobilni telefon, je možnost, da boste imeli prometno nezgodo, 4-krat večja. Policisti so na območju Policijske uprave Novo mesto 14. in 15. septembra izvajali poostren nadzor prometa in posebno pozornost namenili uporabi mobilnih telefonov med vožnjo. V ponedeljek so ugotovili 65 kršitev, v torek pa samo na širšem območju Novega mesta 64. Motnje pozornosti med vožnjo, kamor štejemo tudi uporabo mobilnih telefonov, so lahko tudi dejavnik nastanka prometnih nesreč. Po nekaterih tujih raziskavah je tveganje za nastanek prometne nesreče kar štirikrat večje, če med vožnjo govorimo po telefonu. Slovenska zakonodaja telefoniranje med vožnjo dovoljuje, a le v primeru, če je v vozilo vgrajena naprava za prostoročno telefoniranje. Kljub temu pa v policiji svetujemo, da med vožnjo ne telefonirate, saj je vožnja aktivnost, ki ji moramo posvetiti vso našo pozornost! V primeru nujne uporabe mobilnega telefona je zato najbolj varno, da se ustavite na primernem mestu zunaj vozišča in pot nadaljujete šele, ko končate s pogovorom.

Sršeni v Prešni Loki in Velikem Cirniku

Pod večer so najprej v naselju Prešna Loka, nato pa še v naselju Veliki Cirnik, gasilci PGD Sevnica odstranili sršenji gnezdi s podstrešij stanovanjskih objektov.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju nadzorništva Brežice na območju transformatorske postaje Sobenja vas nizkonapetostni izvod vikend smer Žejno med 8.30 in 12. uro,
  • na področju nadzorništva Krško okolica na območju transformatorske postaje Prižev dol med 8. in 9.30 uro, na območju transformatorske postaje Likov vrh med 10.30 in 12. uro in na območju transformatorske postaje Presladol med 12.30 in 14. uro,
  • na področju nadzorništva Sevnica na območju transformatorske postaje Žabjek med 8.15 in 14. uro.
Vir: ReCO Brežice in PU Novo mesto
« Nazaj na seznam